top of page

Een dag zonder koffie...is een dag niet geleefd.


Vrijdag 8 februari 2019


Heey dagboek


Koffie, vele onder ons drinken graag een bakkie. Ook ik....de dag begint ermee...en sluit het er mee af. Een goed bakkie pleur welteverstaan, niet van dat surrogaat, maar echte heerlijke geurende koffie.


Vroeger kon je op bijna elke hoek van de straat wel een bakkie koffie nemen...werd dan steevast gezet in z'n Bravilor apparaat. In de kantine ( tegenwoordig heet dat bedrijfsrestaurant) op m'n vroegere werkplek kostte een kopje koffie slechts fl 0,30...in de horeca in het algemeen fl 1,25...en de chique tenten nagenoeg rond de fl 2,50. Meer vroegen ze niet want men liet zich niet in de luren leggen, werd gewoon niet meer voor betaald.



Techniek, waardoor het koffiezetten een metamorfose onderging...en de euro...heeft het enorm doen veranderen. Koffie wordt niet meer gezet met pruttelende koffieautomaten, maar is vervangen door machines waarmee de koffie in een oogwenk wordt gemaakt.

Er zijn horecagelegenheden die echt goede cappuccino serveren, maar moet je wel ff zoeken. Het gemiddelde heeft toch wel een automaat staan wat automatenkoffie spuwt. Slootwater... gemaskeerd door nep melkschuim, de naam cappuccino onwaardig. En dan die exorbitant hoge prijzen.....werkelijk beschamend.

Koffietenten denken dat ze het Hilton zijn, echter kwaliteit en service blijven er echter ver op achter.

En dan die stationskoffietenten.... de klant dient zelf te scannen, (dus afrekenhandelingen pleegt men zelf) het koffie tappen doet klant zelf...in een kartonnen beker....en dan nog een prijs hanteren de reeds de twee euro overstijgt.




Weiger je nog langer te laten neppen...zowel voor hetgeen als voor koffie moet doorgaan, de doe het lekker zelf service...en de onredelijke hoge prijzen.

Vanaf nu nemen we de thermoskan weer mee, net als vroeger. Voor de prijs van 1 bak koffie onderweg..kun je er zelf een dozijn maken....maar dan heb je wel echte koffie. De handelingen zijn hetzelfde...alleen een stuk goedkoper. Service????....het mag (moet) gewoon weer eens een ietsjes meer zijn!!! Geen gezeur...geniet van je eigen bakkie pleur.


37 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page