top of page

Eurovisie koorts van LKG


Donderdag 16 mei,


Heeey dagboek,




Daar gaan we dan....in hypothetische zin uiteraard. Het is toch immers altijd zo, wanneer succes in het vooruitzicht ligt, in Nederland over "we" gesproken wordt. Maar goed....Duncan vertegenwoordigt Nederland vandaag in Tel Aviv, alwaar zich dit jaar het Eurovisie tafereel afspeelt.


41 Landen hebben hun grootste vocalisten in de strijd geworpen, in de overtuiging zegevierend huiswaarts te kunnen keren. Het lijkt een waar slachtveld te gaan worden, de één nog zwaarder bewapend met stemgeluid en arrangement, dan de ander.


Eén Daarvan is "onze" Duncan. Vanaf het moment hij het nummer Arcade presenteerde, heeft de wereld hem omarmd. Het prachtige lied, door hemzelf geschreven, heeft al menig luisteraar tot tranen beroerd, ijzig kippenvel bezorgd. Met een prachtig stemgeluid dringt die jongen je ziel binnen...een jongen waar maar weinige iets vanaf wisten...wonende onder de verstikkende rook van Rotterdam, in één klap een bekendheid van wereldformaat..geprezen door een ieder.


Het is weleens anders geweest. Men wist altijd wel op en aanmerkingen te lanceren aan het adres van de afgezant. Sinds Anouk telt Nederland dan wel weer een beetje mee, maar een overwinning blijft al 44 jaar uit en die frustratie zal botgevierd...een lage decolleté of foute hoed, moeten het dan absoluut ontgelden....logisch toch? Nou...niet dus...ga er maar aanstaan, het is zo makkelijk... commentaar leveren vanaf de zijlijn!


Met Duncan kunnen we het eindelijk relativeren en het ook anders zien...als elk jaar een ander land zou winnen, win je ook slecht 1 keer in de 41 jaar, dus valt het eigenlijk allemaal best mee. Dit jaar gaan "we" zeker winnen, moet wel want de strijd waar het volgende festival gehouden dient te worden, is al in al z'n hevigheid losgebarsten. Vele besmet met de Eurovisie koorts, weten het zeker...we gaan winnen!!!


Het wordt hoe dan ook een zwaar gevecht...wie zal al snel de aftocht moeten blazen... wie zal het gaan redden tot aan de grote finale? Het zal erom gaan spannen...de eerste lichting is reeds geschied... en hoewel er favorieten zijn...het zegt gezien de uitslag van dinsdag niets over je vocale capaciteiten. Of je nu vals zingt of een vreselijk lied uitkraamt, het visuele of sympathiserende element, blijkt doorslaggevender dan wat de titel "songfestival" zou doen vermoeden.


Maar hoe het ook zij...."we" hebben het ultieme wapen...het zou weleens.......

Ongeacht de uitslag, of kenners de prognoses nu juist, of verkeerd inschatten...Duncan heeft op een niet mis te verstane manier Nederland op de Eurovisie kaart gezet. Alleen dat al is in mijn beleving een overwinning op zich...een gigantische zelfs. Zet m op jongen.....we zijn er met z'n allen bij!!!


En leokooktgewoon?....zelfs het logo is solidair met de inzending Arcade.....ja ook LKG is besmet met het Eurovisie koorts.


Het was weer een mooie dag, dag boek....








Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv, Israël

Nederlandse inzending is "Arcade" van Duncan Laurence







50 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page