top of page

Kerstdagboek 2018


28 november 2018 Lief dagboek....

Heerlijk, het gezellige seizoen is van start. Winkels richten zich al langzaam naar het gebeuren toe en er zijn er al een paar volop volgestouwd, om als specialist voor de dag te komen.

Eigenlijk ben ik altijd wel met Kerst bezig. De eerste maanden van het jaar valt het nog wel mee, was immers een hels karwei om het opgeruimd te krijgen, maar net zo voor de zomer nemen de verlangens toe. Heimelijk dwalen gedachten dan af naar de Kersttafel, het diner...en welke decoratie het zal gaan worden. Nu in november mag de beer los, plannen, vergelijken, kijken...en zoeken. Zoeken naar de uitzonderlijke dingetjes. Ik hou van dat goud en rood, het groen en de wat zilverlingen ertussen, heel traditioneel eigenlijk. Een oude sleutel of een prachtig bewerkte bal...als het maar nostalgisch oogt.

In de loop der jaren is er al aardig wat verzameld. Het is dus vrij eenvoudig om kieskeurig te zijn, kom ik een prachtig iets tegen, dan gaat het in de boom. Maar het neemt niet weg dat de prijs wel naar behoren moet zijn, wat een gek ervoor geeft is bij mij niet aan de orde. Het valt mij toch wel op dat de prijzen dit jaar exorbitant hoog zijn. Menigmaal vraag ik mij af of het bedrag dat ze vragen, het wel waard is. Kijk het kerst-versierinkje aan, om vervolgens tot de conclusie te komen dat het dat absoluut niet is. Daarom ook dat ik het hele jaar door wel dingen koop, die ik denk voor de Kerst te kunnen gebruiken. Ook schaf ik veel bij de kringloopwinkel aan....uhh... schafte dagboek...uitleg volgt.

Net als binnen volop in Kerstsfeer te dompelen, vind ik het ook nodig om de buitenboel te versieren. Zo leuk als je de straat inloopt en je wordt omringd met de uitstraling van Kerst. Naast guirlandes onder de ramen, is dit jaar het voornemen een boompje aan de voorkant van het huis te planten. Niet naast de voordeur uiteraard, dat zou zo ontvreemd zijn, nee de bedoeling is dat het in een vlaggenmast wordt gestoken. Gewoon een simpeltje... bij de Gamma, geen probleem tot dusver.

Maar welke boom wordt het? Een “echte” zal door wind en weet ik wat voor invloeden de Kerst vast niet halen...dan maar een kunst...voor een prikkie in de kringloop. Nou dat viel vies tegen, mensen wat een prijzen vragen ze daar. De goedkoopste Biafra boom bedroeg de “schamele” prijs van 30 euro, een “oude” bal...2,50! Bij de kringloop, daar waar ze het nota bene zowat voor niets aangeboden krijgen, een zelfde bedrag vragen als een Action. Even was ik van mijn a propos....een kringloopwinkel die denkt de Bijenkorf te zijn, dat gaat 'm dus niet worden dagboek, ik hou je op de hoogte...voor nu, welterusten!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page