top of page

Moeke's Appeltaart


Het was een zonnige voorjaarszondag, de eerste in weken...dat kon alleen maar een fietstocht door het Gelderse landschap betekenen. Het doel was al snel bepaald....Batenburg, een klein plaatsje met een groot verleden. Daar staat nog één van Neerlands grootste overblijfselen uit de roemruchtige middeleeuwen.

Hoewel heerlijk zonnig en warm, stond er een straffe wind. Met slechts 13 kilometer per uur langs frisse groene velden en door pittoreske dorpjes bereikte wij een fiets-stop. Een welkome afwisseling voor de verzuurde bil-  en beenspieren, even uit de wind.. genietend van een welverdiende cappuccino. "Moeke" serveerde ook appeltaart, m'n zintuigen vol op sterkte...Appeltern...appelstreek...Moeke...kom op met die appeltaart!

Wat een tegenvaller, meer dan de helft ging weer retour. Inspiratie doe je vooral onderweg op...maar leidt niet altijd tot iets nieuws. Bij thuiskomst onder het genot van een smakelijke cappuccino,  m'n recept uitgewerkt. Traditionele appeltaart .....een stukje heerlijk verleden...Oud Hollandse Appeltaart, het recept op leokooktgewoon.nl.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vanille

bottom of page